Veeeee ‘EVET’ dedikten sonra çılgınlar gibi plan yaptınız.
Bu gün sizin rüyalarınızdaki ‘GELİN’ olacağınız o gün olmalı.
Başkalarının düğünlerinde bir sürü eksik görüyordunuz ve sizinki mükemmel olmalı.
Şimdi sanki her şey eksik, tamamlanmamış gibi hissediyorsunuz. Gerginsiniz ve haliyle bu gerginlik ‘Hayatınızın Aşkı’na da yansıyor ve mükemmel çift hissederken kafanızda ‘ACABA’ lar dolanmaya başladı. Belki de ilk kavgalarınızı etmeye başladınız saçma sapan sebeplerle.
Merak etmeyin bu da bir süreç ve doğru yönetimle keyifle bir ömür hafızalardan silinmeyecek o ‘DÜĞÜN’ü yapabilirsiniz

MÜKEMMEL DÜĞÜN İÇİN HAZIRLIKLAR

1-Mümkünse ‘evet’ dediğiniz o andan itibaren eş adayınızla birlikte hayalinizi konuşun.

2-Ortak paydada buluştuğunuz konular için bütçe planlamasını yapın.

3-Her şeyi tek başınıza yapamazsınız, bunun için o dostluklar-akrabalıklar var. Güvendiğiniz yakınlarınıza görev dağılımı yapın.

4-Sizin hayalinizi anlayan yetkin bir firmaya kendinizi emanet edin, Onlar size verecekleri hizmeti sunar ve beğenirseniz bir daha gelinlik, ayakkabı, saç, makyaj düşünmek zorunda kalmazsınız.

5-Eş adayınızı ve ailesini gözlemleyin , bu düğün sadece sizin değil onların da hayali unutmayın. Tabi ki ‘Kraliçe’ siz olacaksınız ama herkes memnun olursa siz de heyecanınızı coşkuyla yaşarsınız.

6- Kendinize ,kendinizi dinleyebileceğiniz alanlar oluşturun. Bu yoğunlukta hayatınızın bir döneminin kapandığını ve yeni bir toplumsal role girdiğinizi fark etmede geç kalırsanız ‘EŞ’ olma konusunda problemler yaşayabilirsiniz.

7-Anlaşılmadığınızı düşündüğünüz ya da bir türlü ortak paydada buluşamadığınız noktalar oluşuyorsa profesyonel destek almakta geç kalmayın. Süreç uzadıkça problemler büyür, henüz başlangıcında çözmek herkese iyi gelecektir.

DR.SEDA CANAN ÇATAL
Tıp Hekimi, Aile Danışmanı
Zazen Farkındalık Ve Sağlıklı Yaşam Merkezi